RECEPTY,  RECEPTY S MASEM

Plněná rajčata

 

Co jsem použil?

Větší pevná rajčata – na vršku jsem je odkrojil

Půlka cibule – nadrobno

Kvalitní anglická slanina – hrst nakrájet na nudličky

Sýr grana padano – asi 10dkg nastrouhat

Sýr mozzarella – 1 kus rozkrájet nadrobno

Oliviový olej + ocet balsamico

Čerstvou bazalku – hrst, nadrobno nasekat

Pepř, sůl, cukr

 

 Postup

Plněná rajčata jsou trochu piplačka ale výsledek stojí zato. Větší a pevnější rajčátka jsem vydlabal, jde to lžící. Z vydlabaného jsem odstranil pevné dílky stopky a ze středu rajčete. Vše ostatní jsem dal do kastrůlku, přidal trochu cukru, lžičku octa balsamico a pomalu vařil.

Na cibulku jsem hodil slaninu a osmažil. Pak jsem to přelil odvařenými středy z rajčátek. Nechal jsem to ještě chvíli provařit. Do vychladlé směsi jsem vmíchal nasekanou bazalku a hrst nastrouhaného sýra grana padano.

Pak jsem vnitřek vydlabaných rajčat osolil, opepřil a dno dal pár kousku mozarelly. Lžičkou naplnil hustou směsí ze slaniny a sýra. 

…a pečeme

Naplněná rajčata jsem vložil do keramické misky, podlil olivovým olejem, zbytkem směsi se slaninou a troškou vody.

Takto plněná rajčata jsem pekl na 180oC asi 40 minut, pak jsem zapnul horní gril. Teď jsem to už opatrně hlídal.

Plněná rajčata začnou povadat a až začne úřadovat gril, vytáhl jsem misku ven, na vršky rajčat nasypal nastrouhaný sýr gran padano a ještě na 2 minutky strčil zpět do trouby.

Plněná rajčata jsou hotová a můžou na talíř! Nejlepší příloha? Nic jiného než kousek nějakého kvalitního pečiva! Bruschetta, ciabatta atd. Protože nejen rajčátka, ale ten sósík! To je bašta! A najlepší je chlebíček do něj namáčet!

Na fotkách jsou krajíčky super chleba se smaženou cibulkou.

Dobrou chuť.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Zákaz kopírování - prohibiting copying