RECEPTY,  S MASEM

Valašský šašlik

 

Aneb jídlo z jednoho hrnce – Remosky. Příprava je jednoduchá. Předem jsem si připravil všechny položky.

Krkovičku (cca 0,5 kg) jsem nakrájel na širší plátky a pak na nudle, 1 větší cibuli na měsíčky, 1 klobásku na kolečka, zelenou papriku (2ks) na proužky, rajčátka (5ks) na půlky, jarní cibulku (jeden svazeček) na větší dílky, kapustu (1/4 hlávky) na nudličky a asi dvě hrsti kysané zelí které jsem řádně vymačkal. 4 stroužky česneku jsem rozmačkal a najemno nasekal malou chilli papričku (1ks).

Na sádle jsem zprudka osmažil zelenou papriku, pak jsem přidal maso, klobásku a zprudka orestoval. Jako koření jsem použil grilovací, drcený kmín a lžičku uzené červené papriky. Sůl a pepř.

Po chvíli jsem přidal zbytek ingrediencí, lžící rajského protlaku, vše promíchal, trochu podlil vývarem, a Remosku přikryl poklicí. A hodinku nechal péct. Bez dalšího míchání. Po čase to začne náramně vonět.

A když je hotovo: lžíce, krajíc dobrého chleba a pivko k tomu!

Valašský šašlik by se měl správně připravovat v kotlíku, nicméně Remoska to umí taky. A neušpiní se žádné další kuchyňské nádobí. Dobrou chuť.

 

 

Valašský šašlik

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

error: Content is protected !!