RECEPTY,  S MASEM

Panenka s ovocnou omáčkou a bramboro-sýrovými muffiny.


Vepřová panenka je flák masa, se kterým se ale moc vymýšlet nedá. Buď ji smažit vcelku, rozdělenou na medailonky a nebo ji klasicky naplnit – v podstatě čímkoliv.

 

Já jsem ji pečlivě odblanil a nakrájel na 2 cm silné medailonky. Lehce jsem je potřel olejem a prozatím uložil do chladničky.

Ovocná omáčka

Připravil jsem si ji předem protože dá dost práce. 4 velké švestky jsem zbavil pecek, 2 jablíčka slupek a nakrájel na čtvrtky. Vše jsem dal do kastrolu s trochu vody, přidal pár kuliček vinné révy, badyán, skořici a lžíci medu. Vařil jsem to asi 30 minut do té doby, než se švestky rozvaří. Pak jsem všechno pečlivě propasíroval přes síto, ovocnou omáčku lehce dosladil, dalších asi 15 minut redukoval na malém plameni a ke konci přidal panáka rumu.

Bramboro – sýrové muffiny.

Klasicky jsem uvařil a rozmačkal brambory, jako na kaši. Jen jsem nepřidával žádné mléko ani máslo. Nechal vychladnout. Pak jsem do kaše přidal asi 10 dkg strouhaného sýra eidam, zhruba stejné množství nastrouhané cukety, 2 vejce a vše dosolil a dokořenil. Vzniklá směs byla poněkud řídká a tak jsem ji dohustil trochou strouhanky. Keramické misky jsem vymazal máslem, naplnil směsí a asi 20 minut pekl v troubě na 1500C.

Panenku jsem osmažil na trošce oleje, asi 3 minuty po každé straně a asi 5 min. „dotáhl“ v troubě při 1600C

Panenka s ovocnou omáčkou a bramboro-sýrovými muffiny je lahodný pokrm. S přílohou a omáčkou je sice trochu piplání ale výsledek stojí zato. Pokud ovocná omáčka zbude, dá se zamrazit k dalšímu použití.

Dobrou chuť.

Hotová mňamka

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají program Akismet k omezení spamu. Zjistěte, jak jsou vaše údaje komentářů zpracovávány.