BEZ MASA,  RECEPTY

Kari dýně

Dostala se vám do rukou dýně? Nevíte co s ní? S krémovou polévkou se nechcete vařit a na dýňový kompot nemáte sklenice? V reklamním časopisu jednoho obchodního řetězce mě zaujal jeden vegetariánský recept a já se rozhodl jej vyzkoušet. Co potřebujeme: cizrnu – je nutné ji min. deset hod. předem namočit a dle návodu uvařit! Dále 1 kg dýně, kari pastu, kokosové mléko, cibuli, limetku, čerstvou mátu, hořčičné semínko, kardamom, zeleninový vývar.

Dýni nakrájíme na kostky – na sousto. Ve velkém litinovém hrnci, lépe ve wok pánvi, na troše oleje osmažíme kari pastu a další přísady mimo mátu a limetku. Vložíme nahrubo nasekanou cibuli, kostky dýně a cizrnu, podlijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Dusíme na malém plameni asi 15 až 20 minut, do změknutí kostek dýně. Potom dochutíme limetkou. Na závěr vmícháme nasekanou mátu a už nevaříme. Kari dýně je hotova.

Podáváme zásadně s rýží, např. s těstovinou pokrm nejde moc dohromady, vůbec ne s bramborem a zapomeňte na knedlík! Pozor na kari pastu: je jí k mání několik druhů a některé bývají dost ostré tak opatrně s ní!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!