BEZ MASA,  RECEPTY

Ovocný crisp

Tuto sladkou lahůdku není vůbec těžké vyrobit, snad jen na pečení je potřeba dávat pozor. Na sedm porcí – zapékacích misek – potřebujeme:

  • Půl hrnku hladké mouky
  • Půl hrnku ovesných vloček
  • ¼ hrnku hnědého cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • Čtvrtku másla
  • Různé druhy ovoce – co je k mání

Troubu rozehřejte na nejvyšší možný stupeň. Všechny sypké položky smícháme v míse. Přidáme změklé máslo a důkladně rukama propracujeme drobenku. Různé druhy ovoce nakrájíme na ne malé kousky. Je možné použít cokoliv: jablíčko, broskev, nektariny, banán, ananas, borůvky, třešně, zkrátka co máte po ruce. Je možné použít i ovoce mražené. Různě kombinujte a nebojte se experimentovat třeba s kouskem citronu či rebarborou. Kyselé ovoce dodá pikantnost.

Kousky ovoce – podle chuti a toho, co máme doma

Nakrájené kousky ovoce naklaďte do zapékacích misek asi do tří čtvrtin výšky a lehce přitlačte. Je nutné nechat místo na drobenku. Chcete-li mls sladší, ovoce trošku pocukrujte. Nahoru pak navršte drobenku a opět zarovnejte, lehce přitlačte. Misky vložte na pekáč a šup s nimi do rozehřáté trouby. Pečeme cca 40 minut.

Ovšem tady pozor, je potřeba pokrm hlídat aby se nám nespálil! Drobenka je k tomu velmi náchylná! Takže zpočátku raději volíme pečení spodní a v půlce času přidáme i horní. Na urychlení není dobré používat ani horký vzduch ani spirálu grilu! Ten dlouhý čas je potřeba na to, aby nám cukr začal karamelizovat a krusta se stala pěkně křupavou.

Po vytažení z trouby opatrně s okamžitou konzumací! Ovoce uvnitř misky ještě chvíli zůstává vařící.

Dobrou chuť. Ovocný crisp je hotový.

 

Hotový mls

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.